maandag 17 september 2012

Coq au vin

Hier vroeg Cathy al eens naar het recept en omdat beloofte ook schuld maakt ...
Laat maar weten of het lekker was.

Nodig
  • 1 haantje (of stukken kip zoals billen en filet)
  • Een bakje kleine champignons (250 gr)
  • 10 à 15 kleine sjalotjes
  • Teentje look
  • Spekblokjes
  • Boter
  • Bloem
  • 2 eetlepels cognac
  • 0,5 liter rode wijn (of helft rode wijn en helft kippenbouillon = zachter van smaak)
  • Peper & zout
Doen
  • Verdeel het haantje in stukken.
  • Haal de stukken haantje door de bloem, peper en zout.
    • Tip: Doe bloem, peper en zout in een plastiek zak. Doe hier de stukken haantje in. Doe de zak toe en schud en draai wat.
  • Maak de champignons proper, verwijder de steeltjes en snij in vier.
  • Pel de sjalotjes (kleine sjalotjes kan je zo toevoegen, anders versnij je dit in grote stukken)
  • Verwarm een stoofpot.
  • Bak de blokjes spek.
  • Schep ze uit de stoofpot.
  • Doe de groenten (sjalot & champignon) even in de stoofpot en roer goed om.
  • Schep ze uit de stoofpot.
  • Voeg boter bij het spekvet.
  • Bak de stukken haantje goedbruin.
  • Zorg dat de stoofpot goed warm (heet) is.
  • Voeg de cognac toe en flambeer (niet onder de dampkap).
  • Blus geleidelijk met de wijn (of combinatie).
  • Voeg de groenten, geperste look en spekblokjes toe.
  • Zet het deksel op de stoofpot en laat een dik uurtje pruttelen op een zacht vuurtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten