zondag 15 juli 2012

Niet voor gevoelige lezers of veggi's

Enkele weken geleden arriveerden zes kleine vethaantjes en moesten onze drie kippen een deel van hun kippenren afstaan aan dit gezelschap. Elke ochtend kregen onze nieuwe vrienden - ook wel "de stinkies" genoemd* - een berg eten en vers water.


Je zag ze elke elke dag dikker en dikker worden. Maar dat was dan ook wel de bedoeling ...

Toen brak het moment aan ... kop eraf en in de pan, maar ook de test of ik dit wel kon**.
Samen met Rik kreeg ik gisteren een opleiding in "kip pluimen en schoonmaken" van Rik's mama en Rudy. Het was fijn en zeer leerrijk, eigenlijk een herhaling van de dissectie in het tweede middelbaar.

Vandaag heb ik dan het eerste vethaantje gebakken, en de vijf andere vethaantjes in stukken gesneden en in de diepvries*** gestoken. Gelukkig bestaat er Google en YouTube ... maar 't is me gelukt.

Wauw ... lekker dat dat was, veel beter dan rubberen kip van de winkel. Dit doen we volgend jaar opnieuw.



* Amai die kunnen stinken, gelukkig was het nog niet te warm buiten.
** Anders moest ik vegetarisch worden, want een hypocriete vleeseter wil ik niet zijn.
** Toch wel goed voor een half jaar kip.



2 opmerkingen:

  1. Een half jaar??? Zit daar dan zoveel vlees aan?
    Allez, ben benieuwd om de 'live-versie' van het verhaal te horen. Bij deze al een 'proficiat, u bent geslaagd in uw niet-vegetariƫrschap' :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die vethaantjes weegden toch tussen de 2,5kg en 3kg hoor.

    BeantwoordenVerwijderen