maandag 11 juni 2012

Aardappelslaatje met peultjes

Zondag aten we dit. Blijkbaar had ik hiervoor ook wat rucola nodig, maar dit had ik bijna allemaal op zaterdag gebruikt en op één nachtje groeit er precies niet zoveel rucola in onze tuin. Gelukkig staat er nog heel wat anders lekkers in onze tuin en bedacht ik het volgende aardappelslaatje, op basis van Jeroen zijn ding dus.

 
Nodig
  • Aardappelen
  • Peultjes
  • Groen: rucola, bieslook, platte peterselie & basilicum
  • Zachte graanmosterd (of gewone mosterd) (1 EL)
  • Bruine suiker (2 EL)
  • Scheutje rode wijnazijn
  • Olijfolie
Doen

 
  • Aardappelen koken.
  • Peultjes blancheren
  • Al het groen (uit de tuin) wassen en fijn snijden.
  • Vinaigrette maken: "In een apart schaaltje bereid je de vinaigrette voor de aardappelsalade. Meng de mosterd, de rode wijnazijn en de bruine suiker. Roer alles met de garde en schenk er wat olijfolie bij. Voeg een beetje peper van de molen toe en een snuifje zout. Blijf mengen tot je een gladde vinaigrette krijgt."
  • Schep enkele lepeltjes vinaigrette over de stukjes aardappel.
  • Strooi het groen over de aardappelen.
  • Kap er de peultjes bij.
  • Meng voorzichtig.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten