dinsdag 29 november 2011

Moussaka

Ingrediënten:
  • 500 g aardappelen
  • 400 gr lamsgehakt (of ander gehakt)
  • 140 gr tomatenpuree (groot blikje)
  • 2 aubergines
  • 1 grote ui
  • Look
  • Chilipoeder
  • Kaneel
  • Geraspte kaas
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Nootmuskaat

 
Doen
Deel 1: aardappelen
  • Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van een halve centimeter.
  • Kook de aardappelen (tot ze juist gaar zijn).

Deel 2: saus
  • Snipper de ui fijn en plet de look.
  • Verwarm wat (olijf)olie in een pan.
  • Fruit de ui en look.
  • Voeg het gehakt toe en roerbak dit.
  • Voeg er peper, zout, chilipoeder, kaneel (heel klein beetje), tomatenpuree en eventueel een beetje water toe.
  • Roer alles goed om en laat eventjes op een zacht vuurtje pruttelen.

Deel 3: aubergines
  • Snijd de aubergines in schijfjes van een halve cm.
  • Leg ze een tiental minuten op keukenpapier en bestrooi ze met zout (doe ik niet altijd).
  • Verwarm een beetje olie in een grote pan en leg de pan vol met schijfjes aubergine.
  • Bak zo alle schijfjes tot ze goudbruin zijn.

Deel 4: bechamelsaus

 Deel 5: alles samen
  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een ovenschotel.
  • Begin met wat saus.
  • Leg er wat aubergines op.
  • Wissel af tot alles op is.
  • Leg er dan de aardappelschijfjes op.
  • Giet de bechamelsaus er over.
  • Strooi er wat kaas op.
  • Schuif het in de oven voor een klein half uurtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten