donderdag 3 november 2011

Crumble met rode vruchten

Eén van de successen op Sepp zijn eerste verjaardagsfeestje, naast tiramisu, chocolade-whisky-gebak, appel-noten-kaneel-cake, speculaaskoekjes en boerenjongens... Toen dit alles op was, zetten we erwtensoep en brood op tafel. Wat was het weer een fijn feestje.

Ingrediënten
  • 500 gr rode vruchten (zak van de Colruyt)
  • 2 appels
  • 100 gr speculaas
  • 100 gr bloem
  • 60 gr boter
  • 20 gr suiker
Doen
  • Oven voorverwarmen op 180 graden

  • Rode vruchten in een schaal doen
  • Appels schillen, in stukjes snijden en bij de rode vruchten voegen
  • Alles goed mengen

  • Speculaas hakken
  • Bloem en suiker toevoegen
  • Alles goed mengen
  • Kleine klontjes boter toevoegen en met de hand wat kneden en mengen

  • Het speculaasmengsel over de vruchten verspreiden
  • Steek het ongeveer 30 minuten in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten