woensdag 5 oktober 2011

Zalmlasagne

Weer zo'n makkelijk en lekker ovenschoteltje.

Ingrediënten

  • 600 gr verse spinazie (of meer)
  • 350 à 400 gr zalm
  • 6 lasagnevellen (beetje afhankelijk van de ovenschotel)
  • 1 potje room
  • Muskaatnoot
  • Look
  • Parmezaanse kaas
  • Peper

Doen

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Stoof de spinazie.
  • Laat de spinazie goed uitlekken.
  • Voeg de geplette look, wat parmezaanse kaas, muskaatnoot en peper aan de spinazie toe.
  • Roer goed om.

  • Kook de lasagnevellen voor.
  • Snij de zalm in zo'n dun mogelijk plakken.

  • Bouw de lasagne op :
    -> lasagnevel -> spinazie -> zalm -> lasagnevel -> ...
  • Eindig met spinazie.
  • Strooi er nog wat parmezaanse kaas over.
  • Giet er wat room over.

  • Zet de lasagne 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten