donderdag 13 oktober 2011

Kip met tomatensaus & mozarella

Iets dat snel in de oven kan, maar je kan het ook net wat verser maken. Maar lekker is het in ieder geval.

Ingrediënten
  • 8 vleestomaten (of een blik tomaten)
  • Kipfilet
  • Groene en zwarte olijven
  • Kappertjes
  • Verse basilicum
  • Mozzarella
  • Pesto (vers of uit een potje)
  • Peper
  • Boter

Doen
  • Verwarm de oven op 180 graden.

  • Pel en ontpit de tomaten, snij ze in maantjes (of open het blik tomaten).
  • Leg de tomaten in een ovenschotel.
  • Snij de groene en zwarte olijven (ontpit) in schijfjes.
  • Voeg deze bij de tomaten.
  • Voeg er ook een koffielepel kappertjes bij.
  • Voeg een hoop verse basilicum bij.
  • Kruid af met wat peper.
  • Meng alles goed.

  • Versnij de kip in reepjes.
  • Bak de kip.
  • Leg de reepjes op de tomatensaus.

  • Maak pesto (of open het potje).
  • Smeer op de kippenreepjes wat pesto.
  • Leg hier schijfjes mozzarella op.

  • Steek de schotel in de oven, ongeveer 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten