vrijdag 16 september 2011

Zuiderse quich van Jessy

Een keer bij Jessy gegeten, direct het recept gevraagd en nu verschijnt een variant soms eens op ons bord.

Ingrediënten
  • Bladerdeeg
  • Rode paprika (1)
  • Tomaten (2)
  • Courgette (1)
  • Look (1)
  • Mozzerella (250 gr)
  • Verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn, peterselie)
  • Spekjes (eventueel)
  • 3 à 4 eitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Melk
  • Peper
Doen
  • Oven voorverwarmen op 180 graden.

  • Tomaten pellen, ontpitten en in maantjes snijden.
  • Courgette schillen, pitjes eruit en in kleine blokjes snijden.
  • De zaadjes uit de paprika halen en in kleine blokjes snijden.
  • Look pellen en persen.
  • Mozzarella in plakjes snijden.

  • Olijfolie in een stoofpotje verhitten.
  • Voeg de look, courgette en paprika toe.
  • Voeg eventueel de spekblokjes toe.
  • Voeg basilicum, tijm en rozemarijn toe.
  • Laat 15 minuten sudderen.
  • Giet het vocht af.

  • Bedek een bakvorm met de bladerdeeg.
  • Prik er enkele keren in met een vork.
  • Leg er de helft van de stukjes tomaat in.
  • Schep er de helft van het groentenmengsel over.
  • Rest van de tomaten.
  • Rest van het groentenmengsel.

  • Kluts de eitjes.
  • Voeg er wat melk, peterselie en peper aan toe (opnieuw klutsen).

  • Giet dit over het groentenmengsel.
  • Beleg met de plakjes mozzarella.
  • Werk af met parmezaanse kaas.
  • Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

6 opmerkingen:

  1. Ik heb hem ook maar van het internet hoor ;)
    Heb nog steeds het probleem dat hij te nat blijft, ondanks het ontpitten van de tomaten en het blindbakken vooraf.
    Misschien ligt het aan mijn oude oven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij was goed droog en niets "te blindbakken", gewoon simpel lui.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien een waarschuwing posten voor de eigenaars van een oude oven, kwestie van geen teleurstellingen tegen te komen ;)

    Ik doe eigenlijk niets echt anders dan jij: courgettes worden of gebakken in de pan of even in de grill gestoken en dan op het (blindgebakken) deeg gelegd.
    Ik ga de volgende keer eens 1 ei minder proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De schotel waar je hem in bakt maakt ook een verschil he. Zeker geen te diepe gebruiken, ik heb hem ook een gemaakt in een diepere en die was ook heel nat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien ligt het daaraan ja, ik gebruik tot nog toe een springvorm van 22cm doorsnee (pak 5-7 cm hoog ofzo)
    't is dat of zo'n hele lage taartvorm (van maar 2-3 cm hoog)

    Peis dat Leen meer variatie in haar bakassortiment heeft ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb deze (http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/00132920#/20132919/ - afmeting 29 cm) gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen