woensdag 28 september 2011

Risotto met pompoen & scampi

Tijd om pompoenen te oogsten (al is het gene vette dit jaar).

Ingrediënten
  • 150 gr risotto
  • 16 scampi's
  • 300 gr pompoen
  • 1 ui
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml groentenbouillon
  • Boter
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper & zout
Doen
  • Schil en ontpit de pompoen.
  • Snij de pompoen in dobbelsteentjes.
  • Snipper de ui.
  • Pel de scampi's.

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan.
  • Stoof de ui.
  • Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg de pompoenblokjes toe.
  • Voeg de helft van de scampi's toe.
  • Schenk de wijn bij en laat bijna volledig inkoken.
  • Voeg de groentenbouillon toe en laat inkoken (tot de rijst klaar is).

  • Bak ondertussen de andere helft van de scampi's.

  • Als de rijst klaar is, voeg je de boter en de Parmezaanse kaas toe.
  • Schep goed om.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Werk af met de gebakken scampi's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten