woensdag 7 september 2011

Parmentier ovenschotel met veel groentjes

Das pas lekker!!!

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt
  • Look (1)
  • 1 ui
  • 400 g tomatenstukjes (1 blik)
  • 2 wortels
  • 100 gr champignons
  • Peterselie
  • Tijm
  • 500 gr aardappelen
  • Melk
  • 1 ei
  • Boter
  • Nootmuskaat
  • Paneermeel
  • Peper
Doen
  • Zet de oven op "grill".

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Snipper de ui fijn en pers de look.
  • Snij de paprika, wortel en champignons in kleine blokjes (eventueel wat courgette).

  • Smelt de boter in een stoofpot.
  • Stoof de ui en de look.
  • Voeg het gehakt toe en roerbak.
  • Voeg de stukjes paprika, wortel en champignon toe.
  • Kruid met verse tijm en peterselie.
  • Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng alles goed.
  • Laat alles nog even stoven op een zacht vuurtje.

  • Giet de aardappelen af en maak er smeuïge puree van.(ei, boter en melk).
  • Kruid de puree met vers geraspte nootmuskaat.

  • Vul een grote vuurvaste ovenschotel met de gehakt-saus.
  • Schep daarboven de puree.
  • Strooi paneermeel over de puree.

  • Plaats de schotel onder de hete grill tot het paneermeel een goudbruin korstje vormt (ongeveer 10 minuten).

Tip: maak genoeg saus, steek de helft ervan in de diepvries en enkele weken laten maak je supersnel deze schotel nog eens opnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten