maandag 26 september 2011

Appelkoek

Gisteren aten we meer van dit, dus het bergje appels werd niet echt heel veel kleiner. En ook de hoop eitjes wordt groter. Tijd voor een gebakje, maar warme appeltaart - van Meterke - met ijs, dat is nu niet iets voor op een maandag. Dus werd het appelkoek.

Een stukje voor mij, een stukje om mee te nemen naar school, een stukje om te trakteren op het werk ...


Ingrediënten
  • 125 gr suiker
  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 75 gr boter
  • 2 à 3 eitjes (afhankelijk van de grote)
  • Veel appels
  • Kaneel (extraatje)
  • Bloemsuiker (extraatje)

Doen
  • Verwarm de oven op 200 graden.

  • Smelt de boter.
  • Klop de eitjes en de suiker (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg de gesmoten boter toe en roer om.
  • Voeg de bloem toe en roer om.

  • Schil de appels en snij ze in heel kleine blokjes.
  • Doe de stukjes bij het beslag en roer om.
  • Voeg eventueel een beetje kaneel toe.

  • Giet de deeg in een bakvorm (liefst een lage).
  • Bak 30 minuten.

  • Laat afkoelen.
  • Bestrooi eventueel met bloemsuiker.

1 opmerking:

  1. Wie erover twijfelt: dit is héérlijke 'koek'.... Merci Leen!

    BeantwoordenVerwijderen