woensdag 24 augustus 2011

Scampi met curry & rijst

Als je van pit houdt.

Ingrediënten

  • 20 scampi's (gepeld en proper natuurlijk)
  • Enkele lente-uitjes
  • Tuinkers en / of koriander
  • Min. 2 dl kokosmelk
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes look
  • 1 el currypoeder
  • 1 rood Spaans pepertje
  • Olie (olijf, wok, arachide ...)
  • Basmati

Doen

  • Kook de basmati.

  • Snipper de sjalot.
  • Hak de look fijn.
  • Snij de lente-uitjes grof.
  • Haal de zaadjes uit de rode peper en snij deze heel fijn.

  • Doe de olie in de wok / pan.
  • Stoof kort de sjalot en de rode peper.
  • Voeg currypoeder toe en roer om.
  • Voeg de scampi's en de look toe.
  • Bak de scampi's.
  • Voeg daarna de kokosmelk en de lente-uitjes toe.
  • Laat enkele minuten sudderen.

  • Werk het gerecht af met tuinkers en / of koriander.




1 opmerking: