dinsdag 9 augustus 2011

Risonisalade met paprika

Vroeger vond ik risoni wat lijken op larven, maar nu vind ik dat heel lekker.

Ingrediënten

  • 150 gr risoni
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 pruimtomaten
  • Rucola
  • Verse basilicum
  • 1 EL olijfolie met peper (zelf te maken of bij Oil & Vinegar)
  • 2 EL balsamico
  • 2 EL rietsuiker

Doen

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.

  • Rode paprika schillen (met een dunschiller) en in dunne reepjes snijden.
  • Rode ui in halve schijfjes snijden.
  • Doe de paprika en ui in een ovenschotel.
  • Strooi er de rietsuiker over en giet er de balsamico over.
  • Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en plaats de schotel 30 minuten in de oven.

  • Kook de pasta.
  • Ontpit de tomaten en snij ze in dunne reepjes.
  • Was de rucola.
  • Scheur de basilicum.

  • Laat de paprika en ui wat afkoelen.
  • Voeg alles samen en besprenkel met wat olijfolie met peper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten