woensdag 31 augustus 2011

Rijstpap met bruine suiker (van oma)

Vakantie bij oma en opa, dat was samen met broer en neefjes kampen bouwen, verkleden, blauwe plekken en veel rijstpap.

Ingrediënten
  • 1 kop witte rijst
  • 2 kopjes water
  • 1/2 liter volle melk of koffiemelk
  • 1 kaneelstok
  • 1 potje saffraanpoeder
  • 2 EL suiker
  • Snuifje zout
  • 1 ei (eventueel)




Doen
  • Spoel de rijst met koud water.
  • Voeg het water bij de rijst en laat dit alles 5 minuten rusten.
  • Zet de pot op een zacht vuurtje met het snuifje zout en de kaneelstok.
  • Laat het zachtjes doorkoken, met het deksel op kookpot. Niet roeren tot de rijst zacht is.
  • Natuurlijk wel zien dat rijst niet aanbrandt. Desnoods wat water bijvoegen.
  • Als de rijst zacht is, al roerend de melk toevoegen.
  • Voeg ook de suiker en het saffraanpoeder toe.
  • Regelmatig roeren en zien dat de brei niet aanbrandt.
  • Als dit klaar is, mag er wel een dooier van een ei toegevoegd worden.
  • Uitscheppen op het bord en bruine suiker naar believen opstrooien, of nog beter O'Canada mmm ....

SMAKELIJK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten