zondag 14 augustus 2011

Organiseren

Een agenda in mijn hoofd en soms eens iets in mijn klein werk-agendaatje, dat leek me geen goed begin voor ons eerste jaar met een schoolganger, enkele geplande feestjes, wat (wekelijkse) activiteiten ...

Hier en daar zag ik agenda's opduiken. Ooit eens ... nog niet zo lang geleden ... was ik aan een eigen kalender begonnen die niet geprint geraakte, dus misschien moest ik hieraan verder werken.

Aan de slag dan maar (wat doet een mens anders op een donderdagavond).

Prutsen op de computer, wekelijkse activiteiten copy-pasten, vuilbakjes invoegen, vakanties opzoeken, printen en op maat knippen. Oké, een vel papier per maand, dat hebben we al, maar nu moet dat nog iets of wat netjes in de keuken een plaatsje krijgen. De start van een avondlijk creatief probleemoplossend denkproces.

Wat had ik geluk dat ...
  • Rik toevallig nog eens Corn Flakes wou eten -> veel karton
  • Ik blijkbaar eens een koopje bij Aldi gedaan  had -> superveel gekleurd en speciaal papier
  • Ik vanalles bijhou -> magneten, stickertje, latje met lettervormpjes
  • Er heel wat in schuiven, dozen en kasten steekt -> dubbelzijdige plakband, schaar, perforator, lat, potlood, zwart stiftje, enveloppe
Omdat het maken van de kalender zou fijn was, heb ik er direct een tweede karton gemaakt met enveloppekes voor de maaltijdcheques, briefjes van de apotheker en een lijstje met belangrijke telefoonnummers.

Maar dit vond ik toch wel de vondst van de avond: grote stukken karton kan je aan een magneetbord hangen met behulp van - hier komt het - magneetjes die je met dubbelzijdige plakband erop kleeft (oké, misschien is dat niet zo'n grote vondst, maar ik vind toch van wel en ook omdat ik bij het tweede magneetje al besefte "Ola Pola, een magneet plakt maar langs ene kant.").1 opmerking:

  1. Mooi! En inderdaad een leuk koopje gedaan bij Tante Aldi!

    BeantwoordenVerwijderen