dinsdag 16 augustus 2011

Eenpansgerecht met aardappelen, spekjes & kruidenkaas

Nog eentje dat je de avond op voorhand kan klaarmaken ...

Ingrediënten
  • Aardappelen
  • Spekjes
  • Tomaten (liefst vers, anders blik)
  • Courgette
  • Champignons
  • Look (1)
  • Sjalot (1)
  • Kruidenkaas (Boursin, Philadelphia ...)
  • Tijm
  • Olijfolie
  • Peper
Doen
  • Aardappelen schillen en koken.

  • Tomaten pellen, ontpitten en in stukjes snijden (of een blik opendoen).
  • Champignons in 4 snijden.
  • Courgette schillen, dikke pitten eruit snijden en in blokjes snijden.
  • Sjalot in fijne stukjes snipperen.
  • Look pletten.

  • Ui eventjes aanstoven.
  • Spek toevoegen, aanbakken en omroeren.
  • Champignons en courgette toevoegen en omroeren.
  • Look en tijm toevoegen en omroeren.
  • Even laten stoven.
  • Tomaten toevoegen.
  • Afkruiden met peper.
  • Na ongeveer 15 minuten de aardappelen en kruidenkaas toevoegen.
  • Alles nog eens goed omroeren en 5 minuten laten pruttelen.
  • Eventueel beetje binden met bijvoorbeeld aardappelzetmeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten