woensdag 27 juli 2011

Moules marinière

Dit heb ik nog nooit gemaakt, maar Rik al een paar keer. Elke keer word ik van mijn stoel geblazen.
Volgens mij is dit een culinair orgasme.

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1/2 liter witte wijn
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • Verse peterselie
  • Verse tijm
  • Verse laurier
  • 150 ml room
  • 50 gr koude boter (kleine blokjes)
  • 2 EL fijngehakte peterselie
  • Peper & zout

Nodig


Doen

  • Kuis de mosselen.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Pers de look.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Breng de wijn aan de kook.
  • Voeg de mosselen, sjalotjes, look en het bouquet.
  • Laat het geheel - met deksel - op een hoog vuur koken.
  • Schud na 5 à 8 minuten op.
  • Schud na 5 à 8 minuten op (nog eens dus).
  • Waarschijnlijk zijn de mosselen klaar.
  • Schep de mosselen in een grote schaal*.
  • Kook het overgebleven vocht tot de helft van een oorspronkelijk volume.
  • Haal alles door een zeef.
  • Voeg de room toe.
  • Voeg de kleine blokjes boter geleidelijk toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Werk af met de fijngehakte peterselie.
  • Schep de saus over de mosselen**.

* Je kan ze in de oven warm houden (op 60 graden ofzo).
** Nog "mooier en lekkerder" -> open de mosselen en haal al één deel van de schelp weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten